Blog

Lees verder
Funkytown

Funkytown

Lipps Inc was een bandje uit Minneapolis, wat met hun tweede single Funkytown een hit scoorde. Het was eigenlijk een samengestelde groep rondom zangeres Cynthia Johnson, en werd aangevuld met voornamelijk sessiemuzikanten.

vrijdag 28 juli 2017
Lees verder
Housemartins

Housemartins

De muziekgeschiedenis leert dat het einde van een band niet het einde van je aspiraties als muziekant hoeft te betekenen, en dat geldt zeker voor The Housemartins.

maandag 17 juli 2017
Lees verder
John Fogerty

John Fogerty

Afgelopen week stond hij in het Ziggo Dome in Amsterdam, John Fogerty, oud frontman van Creedence Clearwater Revival, en ook als solo-artiest succesvol. Een mooi moment dus om het verhaal van deze band nog eens onder de aandacht te brengen.

zondag 2 juli 2017
Lees verder
Supergroep

Supergroep

Er zijn een aantal bands die de titel "Supergroep" hebben gekregen, maar er is 1 band die daar met kop en schouder bovenuit steekt als het aankomt op het aantal hits wat de leden gescoord hebben: The Traveling Wilburys.

zondag 4 juni 2017
Lees verder
Paul Carrack

Paul Carrack

Het standaard verhaal is dat bij een band de zanger eruit stapt om een solo carriere te starten die vervolgens meer of minder succesvol is. Er zijn echter maar weinig zangers die zowel succesvol zijn solo als binnen meerdere bands - zo iemand is Paul Carrack.

zondag 14 mei 2017
Lees verder
In-a-watta?

In-a-watta?

We bevinden ons in 1968. Het bandje "Iron Butterfly" had net aan de roem geroken met hun eerste album, wat weliswaar geen doorslaand succes was, maar het was opgevallen en had wat airplay gehad. Tijd dus voor een tweede album, en hoewel de band wat personele wisselingen kende, gingen ze er vol voor.

maandag 1 mei 2017
20-04-2017 Hoe scoor je een hit - deel 1
11-04-2017 Het appartement van Harry Nilsson
08-04-2017 Feargal Sharkey