Platenconnectie: Go Go Girl!

Vorige week all girl group The Bangles, deze week een andere groep die alleen uit meiden bestond: The Go-Go's. In Europa als groep wat minder bekend, maar in de Verenigde Staten scoorden ze een vijftal hits in de Top 40, en daaronder zijn klassiekers als Our Lips Are Sealed en Vacation.

De groep is in 1978 opgericht in Los Angeles door o.a. de 2 meiden die vandaag de platenconnectie vormen: Jane Wiedlin en Belinda Carlisle. In 1980 waren ze support act bij Madness in zowel Los Angeles als het Verenigd Koninkrijk, en nadat er van bassis gewisseld was scoorden ze met hun eerste album "Beaty And The Beat" meteen een grote hit: dubbel platina was het gevolg. Van het album kwam ook hun bekendste nummer: "Our Lips Are Sealed" welke geschreven is door Jane Wiedlin samen met de zanger van The Fun Boy Three, Terry Hall, met wie ze kort een relatie had. Ook Fun Boy Three heeft het nummer opgenomen en tot een hitje gemaakt in Engeland.

Na een aantal hits en succesvolle albums besloot Jane Wiedlin in 1984 de band te verlaten om een solo carriere na te streven. Die was matig succesvol, met de hits Blue Kiss en Rush Hour. In 1985 besloot de band ermee te stoppen en ging ook Belinda Carlisle solo te gaan. Het gevolg was een aantal hits, ook in Nederland, waaronder Heaven Is A Place On Earth, Circle In The Sand en Leave A Light On.

De Go-Go's zijn, zonder Carlisle, nog een aantal keer bij elkaar gekomen voor reunie optredens zelfs een tour, en treden nog steeds regelmatig op.