Feargal Sharkey

Van alle miljoenen liedjes die geschreven zijn, komt er soms een verhaal achter een liedje naar boven wat de geschiedenisboeken in kan gaan. In dit geval zelfs 1 verhaal achter 2 liedjes, beiden gezongen door Feargal Sharkey. Het gaat hierbij om track 1 en 2 van zijn gelijknamige album: "A Good Heart" en "You Little Thief".

Feargal Sharkey - A Good HeartHet eerste nummer, ook de eerste single van het album, werd een grote hit, en is geschreven door Maria McKee. Haar kennen we nog van de grote hit "Show Me Heaven" een aantal jaar later. Maria pende het nummer op omdat haar toenmalige relatie ten einde kwam. Datzelfde gebeurde Benmond Tench, toetsenist bij Tom Petty and the Heartbreakers, en hij schreef daarop "You Little Thief". Mooi dus dat beide nummers rondom hetzelfde thema niet alleen achter elkaar op het album stonden, maar ook nog eens achter elkaar als single uitgebracht werden. Saillant detail was daarbij dat de relatie waar beide schrijvers aan refereerden die met elkaar was...

Het album betekende een grote internationale hit voor Feargal Sharkey, die bij het maken van het album hulp kreeg van bijv. Boy George (achtergrondkoor van "A Good Heart") en David Stewart (Eurythmics) die de productie deed. Feargal Sharkey - Listen To Your FatherEen andere klassieker die je op Olympia Classics regelmatig voorbij hoort komen is "Listen To Your Father", een nummer oorspronkelijk door Madness op de plaat gezet zou worden, maar wat ze aan Feargal Sharkey gegeven hebben. Ze speelden nog wel mee op de opname.

Het succes van A Good Heart heeft Feargal nooit meer kunnen evenaren, en na nog enkele albums ging hij achter de schermen van de muziekindustrie werken, waar hij veel waardering oogstte voor zijn inzet voor de belangen van de commerciele muziekindustrie in het Verenigd Koninkrijk.