Funkytown

Lipps Inc was een bandje uit Minneapolis, wat met hun tweede single Funkytown een hit scoorde. Het was eigenlijk een samengestelde groep rondom zangeres Cynthia Johnson, en werd aangevuld met voornamelijk sessiemuzikanten. De hit was echter dusdanig groot dat er vanuit de hele wereld aanvragen voor optredens kwamen, en daar had de zangeres niet zoveel zin in. Toen bleek ook de naam van de band (Lipsync = playbacken) goed gekozen, men trok een danseresje aan wat in TV programma's in voornamelijk Europa kon optreden.

Deze dame was de Engelse Debby Jenner die in Nederland woonde en hier een balletschool had. Toen producer Piet Souer (bekend van o.a. Luv') dat hoorde en vooral zag, vond-ie dat interessant genoeg om daar een groep rondom te formeren. Wat danseresjes werden erbij gehaald, zingen hoefden ze niet te kunnen, want voor de achtergrondkoortjes werd Trudy van den Berg (= Saskia van Saskia & Serge) ingeschakeld, en Doris D & The Pins was geboren. De eerste single "Shine Up" werd opgenomen, en daarin zijn duidelijk de lijnen van Funkytown terug te horen. Het werd een hit in Nederland.

Na enkele hitjes kwamen er scheuren in de groep: The Pins kregen het om financiële redenen aan de stok met Debby, en ze gingen hun eigen weg als Risque - hun eerste single "The Girls Are Back In Town" was een redelijke hit in Nederland. Doris D formeerde een nieuw setje "Pins", maar het grootste deel van succes lag al in het verleden, en uiteindelijk stopte de hele groep. Debby Jenner maakte nog wel een aerobic LP in 1983, maar daarna werd het ook stil rondom haar.