Het appartement van Harry Nilsson

Harry Nilsson - Everybody's Talkin'De naam Harry Nilsson zal niet bij iedereen bekend zijn, maar hij heeft een aantal klassiekers gemaakt waaronder Everybody’s Talkin’ (uit de film Midnight Cowboy) en Without You (later nog gecovered door Mariah Carey). Onder medeartiesten was het een gevierd schrijver en hij mocht dan ook een aantal grootheden uit de popmuziek onder zijn vrienden rekenen.

Dat leidde er ook toe dat hij regelmatig zijn flat in Londen uitleende aan bevriende artiesten wanneer hij weer voor verplichtingen een tijdje in de Verenigde Staten verbleef. Zo ook in juli 1974, toen Cass Elliot (Mama Cass van The Mama’s & ThHarry Nilsson - Without Youe Papa’s) na een optreden in het Palladium in Londen in zijn appartement verbleef en daar op 32-jarige leeftijd aan hartfalen overleed.

Volgens de verhalen was Harry van deze gebeurtenis danig onder de indruk, en had heeft erover gesproken met Keith Moon (drummer van The Who), en beiden waren het erover eens dat het iets is wat je maar eenmalig mee kunt maken. Toen Keith na een avondje stappen gebruik maakte van de slaapplaats van Harry Nilsson bleek dit echter niet het geval. Keith Moon stierf op 7 september 1978 in dezelfde kamer, ook op 32-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een overdosis medicijnen.

Harry Nilsson heeft kort erop het appartement verkocht aan Pete Townsend (ook van The Who) en vertrok naar Los Angeles.