Housemartins

De muziekgeschiedenis leert dat het einde van een band niet het einde van je aspiraties als muziekant hoeft te betekenen, en dat geldt zeker voor The Housemartins.

Het bandje is in 1983 door zanger Paul Heaton opgericht, en na wat groepswisselingen kwam eind 1985 Norman Cook als bassist de groep versterken. Het jaar erop brak de band door met het nummer Happy Hour. Daarna scoorde het nog een grote hit met de cover van Caravan Of Love, origineel van Isley-Jasper-Isley. Een paar jaar later besloten ze de band op te heffen, en elk ging hun eigen weg.

Paul Heaton besloot zich te gaan richten op een ander groepje samen met Housemartins drummer Dave Hemingway; ze vroegen de voormalige roadie van The Housemartins om bassist te worden, en The Beautiful South was geboren. Overigens een grappig bedoelde sarcastische verwijzing naar hun afkomst uit het redelijk noordgelegen Hull. De groep zou tot 2007 bestaan en diverse hits scoren, o.a. met A Little Time en Rotterdam (Or Anywhere).

Norman Cook ging een heel andere weg. Hij nam de artiestennaam "Fatboy Slim" aan en scoorde een grote hit met een band rondom hem genaamd "Beats International": Dub Be Good To Me, en als solo artiest. Hij is ook bekend van diverse remixen die hij voor andere artiesten maakte,