Platenconnectie: Bangles en Chaka Khan

In de popmuziek zijn er enkele voorbeelden van "All Girl Bands", waarvan The Bangles er 1 is. Opgericht in eind 1980 in Los Angeles door zangeres Susanna Hoffs en de zusjes Vicki en Debbi Peterson noemden ze zichzelf eerst "The Bangs" probeerden ze vanaf de eerste jaren om hits te scoren, maar kwam niet echt van de grond. Dat zou in 1986 veranderen met hun tweede volledige album, "Different Light", waarop ook de nummer 1 hit "Walk Like An Egyptian" stond.

De eerste hit was echter "Manic Monday", een nummer geschreven door Prince onder het pseudoniem "Christopher". Origineel was het bedoeld voor Apollonia 6, een groep onder de hoede van Prince wat ook uit alleen meiden bestond. Het nummer zou in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk net geen nummer 1 worden, maar het bracht wel de carriere van de band in een stroomversnelling. In Nederland kwam het niet verder dan de 24e plek in de Top 40.

Een paar jaar eerder (1984) zou de zangeres Chaka Khan ook een hit hebben met een compositie van Prince: "I Feel For You" was al verschenen op het eerste album van de zanger in 1979, werd vervolgens gecovered door o.a. The Pointer Sisters in 1982, en kreeg een make-over door Chaka Khan met Stevie Wonder op harmonica en Melle Mel van Grandmaster Flash and the Furious Five voor de rap.

Chaka Khan had in de jaren 70 en 80 al een aantal successen geboekt met de band Rufus, met bijvoorbeeld "I'm Every Woman" en "Ain't Nobody", en ze is nog steeds actief als zangeres.