Platenconnectie: Brothers in Arms

Weer een nieuwe platenconnectie deze week, en we gaan nu richting Down Under. Hoewel... de connectie van deze week kwam oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk.

Het eerste nummer wat we beetpakken is een plaat uit 1985. Toen kwam Diana Ross met het album "Eaten Alive", en dat album zou een drietal singles voortbrengen. De tweede hiervan was "Chain Reaction", met een Motown achtig ritme erin, wat het eigenlijk in de Verenigde Staten niet echt goed deed. Toen het echter een paar maanden opnieuw in een geremixte versie uitkwam, werd het beter ontvangen en zou het tot nummer 1 brengen in zowel Australie als het Verenigd Koninkrijk. "Toevallig" ook de al eerder genoemde landen waar de roots liggen de broertjes Gibb (Bee Gees) die verantwoordelijk waren voor het schrijven van het nummer en de platenconnectie van deze week?

De broers zijn verantwoordelijk voor het schrijven van meer dan 1000 nummers, dus een tweede plaat voor connectie zoeken is niet moeilijk. We kiezen echter voor een onbekender nummer uit 1999. In dat jaar kwam Tina Turner met haar album Twenty Four Seven, wat ondanks ruim 2 miljoen verkochte exemplaren toch gezien wordt als een commercieel wat minder succesvol album van haar, waarop wel een aantal singles stonden waarvan "When The Heartache Is Over" de bekendste is. Echter, ook de Bee Gees leverden een nummer, te weten "I Will Be There". De demoversie die de broers hadden gemaakt zou later bewerkt worden en als track op hun eigen single "This Is Where I Came In" verschijnen.