Platenconnectie: De groten der muziekgeschiedenis

We hebben het weleens over de "stamgasten" van Olympia Classics, en de twee acts uit deze platenconnectie mogen er absoluut toe gerekend worden.

Allereerst The Boss himself: Bruce Springsteen. De man die in de jaren 70 na veel zwoegen enkele succesvolle en inmiddels legendarische albums uitbracht, en die in de jaren 80 en daarna geen enkele moeite had om welke zaal of stadion te vullen. Commercieel hoogtepunt was natuurlijk zijn Born In The USA album, wat maar liefst 7 hitsingles produceerde, maar ook zijn andere albums gingen als warme broodjes over de toonbank. En hij is nog steeds "going strong", een gemiddeld optreden van hem is een feestje van minimaal 2,5 uur.

Dat laatste kan ook gezegd worden van de man die frontman was van Creedence Clearwater Revival: John Fogerty. Dat bandje is natuurlijk ook veel gehoord op Olympia Classics, niet in de laatste plaats door de stroom van hits waar ze verantwoordelijk voor waren. In het jaar 1969 kwamen er maar liefst 3 albums van ze uit, die ook nog eens allemaal erg sterk en commercieel succesvol waren.

Maar de connectie gaat nog wat dieper. Want zowel Bruce Springsteen als Creedence Clearwater Revival hebben, vreemd genoeg, nooit op nummer 1 gestaan in de Billboard Hot 100; CCR heeft zelfs het record in handen van het meeste aantal #2 hits (5) zonder de hoogste positie te hebben behaald. Maar goed, beide acts bewijzen maar weer dat je ook zonder nummer 1 te hebben gescoord legendarisch kunt zijn.