Platenconnectie: Death Sells

In de muziekgeschiedenis zijn er al veel artiesten gestorven op, of zelfs voor, het hoogtepunt van hun roem. "Favoriete" manieren om te gaan zijn drank/drugs/medicijn gebruik (liefst in te grote hoeveelheden) en vliegtuigen die besluiten om niet meer te doen waarvoor ze gebouwd zijn. Beiden natuurlijk logische zaken, want veel reizen en je tegoed doen aan de geneugten van het leven horen bij de Rock 'n' Roll lifestyle.

Het neerstortende vliegtuig was de doodsoorzaak voor 1 van de grootste soulsterren die er in de jaren 60 rond liep. Otis Redding kwam op die manier om het leven op 10 december 1967, en hoewel hij al redelijk wat succes had met zijn liedjes (zowel zelf gezongen als aangeleverd aan anderen) zou zijn grootste hit "Sitting On The Dock Of The Bay" worden, uitgebracht net na zijn dood en een nummer 1 hit in de Verenigde Staten in de eerste helft van 1968.

Als je de hits die hij scoorde met The Beatles niet meerekend scoorde John Lennon zijn grootste Amerikaanse hit ook na zijn dood. Nadat hij op 8 december 1980 vermoord werd, kwam "Just Like Starting Over" ook tot de eerste plaats en stond daar langer dan zijn andere nummer 1 hit "Whatever Gets You Thru The Night". Vreemd genoeg wordt vaak gedacht dat "Imagine" zijn grootste hit was, maar deze kwam in het land van Uncle Sam niet hoger dan de 3e plaats.