Platenconnectie: Geen blondje

We schrijven het jaar 1965. Op 15 april van dat jaar wordt in Springfield, Massachusetts een meisje geboren met de naam Linda Perry, dochter van een Braziliaanse moeder en vader met Portugese roots. De kans dat ze blonde haren zal krijgen is dan ook niet groot, en dat bleek ook. Toen ze eind jaren 80 in San Francisco doorbracht en op ging treden in clubs werd ze gevraagd om de band 4 Non Blondes te versterken. Dat resulteerde in een album wat in 1992 uitkwam, en waar ze de meeste nummers voor schreef en zong. Het nummer "What's Up?" werd wereldwijd een hit, en het opende vele deuren voor de band.

In 1994 besloot Linda de band te verlaten en solo verder te gaan, maar er bleef een goede klik met haar oude bandgenoten, wat bijvoorbeeld resulteerde in een samenwerking met Christa Hillhouse tijdens haar tour in 1999. Dat heeft op zich geen echte successen gebracht, maar toch bleef Linda actief in de muziek.

Zo werd ze in 2000 gevraagd door Pink om wat nummers te schrijven, maar een echte wereldwijde hit scoorde Christina Aguilera in 2002 met het door Perry geschreven "Beautiful". Daarnaast schreef ze voor artiesten als Jewel, Enrique Iglesias, Melissa Etheridge, Alicia Keys en Robbie Williams. Ze bleef zelf echter ook muziek maken, maar inmiddels kennen we haar vooral als schrijfster en natuurlijk van die ene grote hit: "What's Up?"...