Platenconnectie: Het zit in de genen

De platenconnectie van deze week hebben we te danken aan de ouders van de artiesten; de 2 zangeressen die we vandaag draaien hebben beiden het vak met de paplepel ingegoten gekregen.

Kim Wilde werd in 1960 geboren als Kim Smith als dochter van Joyce Baker, zangeres bij het groepje de Vernons Girls, en Marty Wilde (Reginald Smith) die in de jaren 50 succes had met A Teenager In Love, en in de jaren 60 in Nederland een hit scoorde met Abergavenny. Dankzij de begeleiding (nog steeds) van vader Marty en broer Rick zou ze begin jaren 80 veel succes hebben met hits als Cambodia en Kids In America. Ze verdween een aantal jaar (letterlijk) van het toneel, presenteerde een tuinierprogramma op TV, en zou eind jaren terugkeren als zangeres in samenwerking met Nena.

De al genoemde Vernons Girls brachten meerdere bekende zangeressen voort in het Verenigd Koninkrijk. Een andere naam die daarui voortkwam was Victoria Haseman, die zou trouwen met een andere bekende artiest uit Engeland: Joe Brown ("A Picture Of You"). Ze nam daarop de naam Vicky Brown aan en samen kregen ze een dochter: Sam. Ze zou in 1988 een grote hit scoren met het nummer "Stop".