Platenconnectie: Let's Get Ready To Womble!

Vandaag, 6 februari 2019, viert de brit Michael (Mike) Batt zijn 70e verjaardag. Een redelijk onbekende naam, maar met een aantal bekende hits en ontdekkingen op zijn naam.

Mike Batt had begin jaren 70 een orkest en nam daarmee nummers van de bekende artiesten uit die tijd op; Rolling Stones, Bob Dylan etc. Toen de opnames van een volgend album erg in de papieren ging lopen kwam een persoonlijk bankroet dichtbij, maar hij kreeg de vraag om de muziek te schrijven voor een nieuw kinderprogramma. In plaats van de gebruikelijke betaling vroeg hij om de rechten om muziek uit te brengen van de personages; The Wombles werden een succes in het Verenigd Koninkrijk en de financiele zorgen van Batt waren voorbij.

Ondertussen kreeg hij ook met zijn productie en schrijfwerkzaamheden succes. Zo werd "All Around My Hat" van Steeleye Span een succes, een traditional geproduceerd door Batt, een succes wat hij herhaalde met Elkie Brooks ("Lilac Wine") en hij schreef "Bright Eyes" een hit voor Art Garfunkel.

Zelf bleef hij ook muziek maken, en hij scoorde in Nederland een hit met "Lady Of The Dawn" van het album "Tarot Suite" in 1979, en halverwege de jaren 90 mocht hij de muziek maken die gebruikt werd tijdens de opening van de kanaaltunnel.

Een volgend groot succes zou volgen in 2002 toen hij Katie Melua ontdekte, en 6 nummers leverde voor haar succesvolle album "Call Off The Search", waaronder de hit "The Closest Thing To Crazy".