Platenconnectie: Miss Perfect

Christine Perfect werd op 12 juli 1943 geboren in Bouth in het Verenigd Koninkrijk en groeide op in de omgeving van Birmingham. Muziek zat via haar vader (violist) en grootvader (organist) in de familie, en toen ze jong was groeide ze op met de muziek van Fats Domino en de Everly Brothers. Tijdens haar studie kwam ze in de Blues scene in Birmingham terecht. In 1967 kwam ze als pianiste bij de band Chicken Shack, en ze leverde ook regelmatig zelfgeschreven nummers aan. Toen de band zich waagde aan een cover van I'd Rather Go Blind van Etta James mocht ze de vocalen voor haar rekening nemen, en het werd een hit in 1969.

Chicken Shack was onder contract bij hetzelfde platenlabel als Fleetwood Mac, een band die toen ook nog Blues speelde, en ze traden ook regelmatig samen op. Zo leerde Christine bandlid John McVie kennen met wie ze in 1968 zou trouwen. Ook speelde ze weleens op plaatopnames van de band mee, en in 1970 kwam ze de band versterken. De huwelijkse perikelen tussen Christine en John zouden 1 van de inspiratiebronnen zijn voor het legendarische album Rumours van Fleetwood Mac wat in 1977 verscheen, en toen de aan het album verbonden tour ten einde kwam, was dat ook het lot voor het huwelijk tussen John en Christine. Ze bleven wel beiden deel van Fleetwood Mac met wie er nog een aantal legendarische albums zouden volgen als Tango In The Night in 1987, ook een album waarvoor ze een aantal nummers (mede) aan zou leveren, waaronder de hit Everywhere waar ze ook de vocalen voor haar rekening nam.

Na de tour die bij de opvolger van dat album hoorde ("Behind The Mask") besloot ze te stoppen met optredens, maar bleef nog wel deel uitmaken van de band en nummers aanleveren. In 2014 zou ze weer bij de band aansluiten.