Platenconnectie: Terug naar de bron

Vrouwelijke schrijvers van hits zijn, zeker in de jaren 60, nog behoorlijk schaars. Bekende namen zijn Carole King en Jackie DeShannon, en die laatste beluisteren we vandaag in de platenconnectie.

Ze is geboren in 1941 in Kentucky als Sharon Lee Myers en was al vroeg bezig met muziek als DJ op een lokaal radiostation. Toen ze eind jaren 50 begon met plaatopnames heeft ze allerlei namen gebruikt, maar degene onder wie ze succes kreeg was dus Jackie DeShannon. Haar eerste succes was al meteen goed voor een aantal succesvolle covers: When You Walk In The Room was behalve in haar eigen versie ook een hit voor the Searchers. Haar nummers bleven geliefd onder andere artiesten, en 2 ervan pikken we er vandaag uit.

Allereerst een hit voor Tracy Ullman. De originele opname van DeShannon uit 1963 is pas uitgebracht nadat de versie van Ullman een hit was, maar ondertussen had in 1964 Irma Thomas het al op vinyl gezet. In 1974 had Jackie een nummer opgenomen wat een aantal jaar later een groot succes zou worden: Bette Davies Eyes, toen in de uitvoering van Kim Carnes.